Αρναία
Βρίσκεστε εδώ: Αγροτουρισμός > Αξιοθέατα >
 
  Ένας παραδοσιακός οικισμός με τα περισσότερα από τα κτίσματα του αναπαλαιωμένα. Θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στα αμέτρητα σοκάκια καθώς και να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο που λειτουργεί στο κέντρο της Αρναίας Χαλκιδικής..    
  Νέπωσι  
 

Το κάστρο Νέπωσι βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά και είναι κρυμμένο μέσα στο πυκνόφυτο δάσος της ευρύτερης περιοχής του Παλαιοχωρίου. Έχει χτιστεί κατά την παλαιοχριστιανική εποχή και η ιστορία του πέρασε από τρείς διαφορετικές καταστροφές. Η πρώτη έγινε από τους Ούνους κατά το έτος 540 μ.Χ. Μετά από περίπου δύο αιώνες ερείπωσης ανακατασκευάζεται. Η Δεύτερη έγινε κατά τον 10ο αιώνα και η τρίτη τοποθετείται κάπου μέσα στον 14ο. Η τρίτη κατάλειψη του κάστρου, όπως λέγεται έγινε τυχαία, όταν μια γυναίκα κατέβηκε να πάρει νερό από κάποια μυστική υπόγεια διάβαση και της έπεσε το κουβάρι που κουβαλούσε μαζί της. Οι Τούρκοι βρήκαν το πεσμένο κουβάρι, το ακολούθησαν και ακολούθησε η κατάλειψη του κάστρου.

 
Μετά από ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή ανακαλύφτηκαν στοές και διάδρομοι που επικοινωνούσαν με άλλα κάστρα που εκείνη την περίοδο λειτουργούσαν στην ευρύτερη περιοχή.
 
       
  Αρχαία Στάγειρα    
 

Τα αρχαία Στάγειρα βρίσκονται στην Ολυμπιάδα της οποίας η απόσταση είναι περίπου 28 χλμ από τον ξενώνα. Ιδρυμένα περίπου στα 655 π.χ. από αποίκους της Άνδρου και μέσα από μια πορεία 300 χρόνων καταστρέφονται από τον Φίλιππο Β’. Χάρη όμως της σημαντικότατης προσωπικότητας του φιλόσοφου Αριστοτέλη, του δασκάλου του Μέγα Αλέξανδρου, η πόλη ξαναχτίζεται από τον Φίλιππο προς τιμή του Αριστοτέλη. Οι κάτοικοι μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη ιδρύουν μια γιορτή , τα Αριστοτέλεια , για να τιμήσουν αυτή την σπουδαιότατη προσωπικότητα η οποία αναβιώνει μέχρι και σήμερα. Περιηγηθείτε λοιπόν στα αρχαία Στάγειρα και ανακαλύψτε την πατρίδα μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας της αρχαιότητας.

   
  Άγιος Πρόδρομος  
  Απέχοντας 40 χλμ. από το Χάνι, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Χολομώντα, ένα μέρος όπου αξίζει κανείς να επισκεφθεί για να δοκιμάσει τα ντοπια κρεατικά του. Ένα μικρό χωριό αλλά οι ταβέρνες του θαυματουργές, οι οποίες είναι όλες συγκεντρωμένες γύρω από την κεντρική πλατεία.  
  Πυργαδίκια  
 

Ένας πολύ κοντινός οικισμός ο οποίος είναι χτισμένος αμφιθεατρικά. Μια ήσυχη τοποθεσία και ο κεντρικότερος παραθαλάσσιος οικισμός της περιοχής. Χτισμένο σε  έναν κόλπο ανάμεσα στο Άγιο Όρος και στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής στην χερσόνησο της Σιθωνίας. Ένα μέρος το οποίο προσφέρεται για ήσυχες περιηγήσεις απολαμβάνοντας απλά και μόνο το ήσυχο και φιλόξενο τοπίο του καθώς και τις καταγάλανες και παρθένες παραλίες του…

 
  Άγιον Όρος  
 

Στο 3ο πόδι της Χαλκιδικής και μόλις 45 λεπτά με αυτοκίνητο βρίσκεται το Άγιον Όρος. Ένα από τα μνημεία τα οποία έμειναν αναλλοίωτα και απαράλλαχτα μέσα στο χρόνο. Το Αγιον Όρος πήρε το όνομά του όπως λέγεται από τον Αυτοκράτορα Αλέξιο Ά Κομνηνού κατά το έτος 1144 με έγγραφο του προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας που αναιρούσε όλα τα προηγούμενα ονόματα που του είχαν δοθεί μεχρι τότε και καθιστούσε αυτό σαν μοναδικό. Βέβαια  η πρόσβαση ως γνωστόν επιτρέπεται μόνο στους άνδρες. Εάν τώρα ανήκεται στο αντίθετο φύλο, θα περιοριστείτε στο να κάνετε τον γύρο του με καραβάκι του οποίου η διαδρομή ξεκινάει από την Ουρανούπολη…

 
  Ουρανούπολη  
  Ο τελευταίος σταθμός πριν από το Άγιον Όρος. Ένας τοπικός οικισμός με έντονα ανεπτυγμένο το τουριστικό στοιχείο. Θα μπορέσετε εκτός από την διαδρομή που προσφέρει για το γύρο του Αγίου Όρους να επισκεφθείτε και τα 3 νησάκια της με τα καθημερινά δρομολόγια και να απολαύσετε τα καταγάλανα νερά τους.  
  Αμμουλιανή  
 

Το μεγαλύτερο και το μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Χαλκιδικής. 35 λεπτά με αυτοκίνητο μέχρι το λιμάνι της Τρυπητής και από εκεί άλλα 10 λεπτά με το καραβάκι της γραμμής. Τους θερινούς μήνες είναι έντονη η τουριστική κίνηση. Ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφθεί και την πίσω μεριά της αφού οι εκεί παραλίες της χαρακτηρίζονται από το έντονο γαλάζιο.

 
  Χολομώντας  
 

Τον περισσότερο καιρό χιονισμένο, αλλα και όταν δεν έχει χιόνι επικρατεί αρκετό κρύο. Το οξυγονο κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα. Η χλωρίδα του άφθονη. Εάν είστε από αυτούς που αγαπάνε την φύση σίγουρα θα μαγευτείτε. Εάν όχι το τοπίο θα σας κάνει σίγουρα να την αγαπήσετε…

 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αγροτουρισμός > Αξιοθέατα >
 
Παραδοσιακός ξενώνας "Χάνι Αγραμάδα" 4ο Χιλ. Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς - Χαλκιδική Τηλ. +30 2372 032 151 Supported by Kisware Computer